Melden kapotte straatverlichting
Wat geeft u door bij een melding?
Geef bij een kapotte lantaarnpaal het volgende door:
- Het nummer van de lantaarnpaal (op ooghoogte van de lantaarnpaal staat een nummer) en/of
- De exacte locatie waar de lantaarnpaal staat. Denk hierbij aan plaats, adres en huisnummer.
Zonder deze gegevens kunnen wij uw melding niet oppakken.
Hoe kunt u melden?
U kunt op verschillende manieren melden:
- Met de knop 'Melden'. U geeft de melding door aan de gemeente West Betuwe via de website van LMS Nederlandslicht.
- Bel naar ons meldpunt op telefoonnummer 0345 - 72 88 00. Het meldpunt is te bereiken tijdens kantoortijden van 8.30 - 17.00 uur.
Veelgestelde vragen
Hoe komt het dat er een storing is bij straatverlichting?
Storingen kunnen verschillende oorzaken hebben. Soms is de lamp kapot en werkt de verlichting weer als de lamp vervangen is. Branden er in een of meerdere straten geen lantaarnpalen? Dan is er waarschijnlijk iets mis met een zekering in het transformatorhuisje.
Ook kan er door werkzaamheden een breuk in de kabel in de grond ontstaan. Het duurt dan even voordat deze breuk gevonden is. U hoeft de storing dan niet opnieuw te melden.
Verder kan er een storing zijn in het elektriciteitsnetwerk van de beheerder van het netwerk. Deze storingen zijn helaas meestal niet direct op te lossen en duren vaak meerdere dagen. Bijvoorbeeld omdat de beheerder van het netwerk de omwonenden wil informeren over wanneer de storing gerepareerd wordt.
Waarom brandt de verlichting overdag?
Bij een storing kan het gebeuren dat verlichting ook overdag brandt. Dit komt door een zekering die niet goed werkt, waardoor de verlichting niet uit gaat. Ook zetten we soms de verlichting overdag handmatig aan om de oorzaak van de storing te vinden.
Kunnen jullie voor verlichting zorgen buiten het dorp voor de veiligheid?
Op de wegen buiten de kernen is geen verlichting geplaatst. Dit is om kosten te besparen en omdat het niet nodig is. Zo is er vaak erg weinig verkeer in de avond en nacht. De verlichting brandt dan onnodig. Dit kost veel energie maar geeft ook lichtvervuiling. Wel hebben we verlichting geplaatst bij kruispunten en gevaarlijke bochten.
Gevaarlijke situatie?
Komt u na kantoortijden (tussen 17.00 - 08.30 uur) een gevaarlijke situatie tegen? Denk hierbij aan open bedrading of is in de gehele straat de verlichting uit? Dan kunt u direct contact opnemen met de calamiteitenlijn op telefoonnummer 088 - 11 54 113. Let u er wel op dat dit niet het nummer is om een enkele lampstoring door te geven. Dit nummer is alleen voor Calamiteiten. Bij kleinere storingen wordt u verwezen naar het doen van een melding via onze website of het meldpunt telefoonnummer 0345 - 72 88 00.